Vijesti iz volonterskog svijeta

poplava_gunja12-19_665788s0.jpg

Mjesta prikupljanja pomoći u Dubrovniku i okolici

  • 19.05.2014.

Za prikupljanje pomoći za poplavljena područja pokrenuta je FB grupa “Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama”.

U nepunih dvanaest sati grupa je okupila preko 2000 članova koji nude pomoć. Od sutra uz info punktove ispred Sponze, na Pilama, kod DOC -a, ispred Konzuma u Luci Gruž i u Mokošici kod OTP banke, pomoć će se prikupljati u Sportskoj dvorani u Gospinom polju u vremenu od 9 do 20 sati. U Gradskoj upravi održan je jutros sastanak sa zamjenikom gradonačelnika Dubrovnika Željkom Ragužem, pročelnicima i direktorima gradskih poduzeća. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić stavio je na raspolaganje nove gradske zaposlenike na javnim radovima u prikupljanju pomoći grupi ” Dubrovnik za obitelji pogođene poplavama”. Sve što vas zanima možete saznati na dbkzapomoc@gmail.com – službeni mail inicijative.

U Lazaretima će se pomoć prikupljati u četvrtak i petak od 8 do 20 sati.

Udruga Kalamota poziva sve mještane Elafita da odazovu prikupljanju humanitarnu pomoć za poplavljena mjesta u Slavoniji te je dostave DVD-u Šipan, Lopud i Koločep do četvrtka 22.5.

Koordinacija udruga građana organizirala je prikupljanje najnužnijeg u Orebiću, Vignju, Lovištu, Potomju, Kuni i Trpnju, a pomoć se prikuplja u ponedjeljak, 19. i utorak, 20. svibnja na slijedećim lokacijama:

OREBIĆ: u prostoru DVD-a Orebić od 16 do 21 sat
VIGANJ: u Kuventu od 12 do 16 sati
LOVIŠTE: u prostoru DVD-a od 10 do 17 sati
TRPANJ: školska dvorana od 16 do 19 sati
KUNA: Hrvatska narodna čitaonica od 16 do 21 sati
POTOMJE: 20. svibnja – Zadružni dom od 16 do 20 sati

Pomoć će se transportirati uz pomoć Općine Orebić, te distribuirati tamo gdje je najpotrebnija u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem i Hrvatskom gorskom službom spašavanja.

Općina Konavle u suradnji s Caritasom Biskupije dubrovačke obavještava pučanstvo Općine Konavle kako se prikupljanje pomoći za stradale u poplavama organizira u Domu kulture na Grudi i to počevši od danas, 19. svibnja 2014. od 9 pa sve do 18 sati. Po preporuci Caritasa najpotrebnija su dezifenkcijska sredstva – domestos, sanitar i sl., pelene za djecu i odrasle, detarženti za suđe, pasta za zube i četkice, deke – pokrivači, madraci, vreće za spavanje, konzerve i sl.

Također, svi oni koji to žele mogu uplatiti i novčana sredstva na slijedeći račun IBAN HR6923400091511555516, poziv na broj 08 s naznakom za postradale od poplava – stoji u obavijesti koju potpisuje načelnik Općine Konavle Luka Korda.

HVIDR-a Dubrovnik poziva sve članove, branitelje, građane da se odazovu prikupljanju humanitarne pomoći za poplavljena mjesta u Slavoniji sa paketima konzervirane hrane, vode, sredstvima za higijenu, alatima, priborima za čišćenje i ostalim potrebštinama te ih dostave u prostorije HVIDR-a Dubrovnik, Obala Stjepana Radića 29 u Gružu do četvrtka 22.05.2014. od 9.00 – 18.00 sati.

Vaterpolski klub Jug Croatia osiguranje poziva sve jugaše i ljude dobre volje na prikupljanje humanitarne pomoći za stanovništvo pogođeno katastrofalnim poplavama. U utorak 20. svibnja i srijedu 21. svibnja od 10 do 14 sati na Gradskom bazenu Jug (u klupskom kafiću, stražnji ulaz) prikupljamo vodu, hranu za bebe i pelene. Svi ljudi dobre volje mogu pomoći: uplatama na broj računa HR6923400091511555516 poziv na broj 08 (prilikom uplate iz inozemstva koristite SWIFT: PBZGHR2X), pozivom na donatorski telefon 060 90 11 (6,25 kn PDV uključen), online donacijama na internetskim stranicama Hrvatskog Crvenog križa – www.hck.hr.

Župa Dubrovačka -  Kod nas će biti pokrenuta akcija prikupljanja pomoći. Tražimo način kako najbolje organizirati akciju pod pokrovoteljstvom Općine kako bi svi građani s područja Župe dali svoj doprinos. Na Općinskom vijeću uskoro ide rebalans proračuna i osobno ću predložiti da se jedan značajan iznos prenamijeni u tu svrhu, za pomoć poplavljenim područjima – kazao je načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli.

Galerija slika
  • Click to view
  • Click to view

Najnovije vijesti