Vijesti iz volonterskog svijeta

977ffee8-df14-4592-98e1-66cc8549271e.jpg

Završen ciklus edukacije za volontere programa besplatne poduke Subota za učenje

  • 23.04.2016.

Održano predavanje Tanje Rončević “Teškoće u učenju u rizičnom socijalnom okruženju – Rad u praksi”

U organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai 21. travnja 2016. u prostorijama DURE održano je posljednje predavanje u ciklusu edukacije pod nazivom “Teškoće u učenju u rizičnom socijalnom okruženje – Rad u praksi”. Gošća predavač bila je članica udruge Feniks i stručna suradnica OŠ Lapad, Tanja Rončević.

Predavanje je bilo namjenjeno volonterima Subote za učenje, programa besplatne poduke za djecu iz socijalno ugroženih obitelji.

Svaki volonter podučava dijete i osposobljava ga za samoregulirano učenje koristeći individualizirani pristup za uvažavanje specifičnih potreba svakog pojedinog djeteta. Uz pomoć u učenju, naglasak se stavlja i na razvijanje i izražavanje djetetovih emocija te razvoj socijalnih vještina, posebno vještina suočavanja sa stresnim situacijama.

Volonterima je pružena stručna edukacija prije i tokom odvijanja programa. Jučerašnja edukacija bila je nastavak teorijskog predavanja Tanje Rončević “Teškoće u učenju u rizičnom socijalnom okruženju” održanog u listopadu 2015. Tijekom svog volonterskog angažmana, volonteri su dobili pet stručnih edukacija. Osim Tanje Rončević poslušali su predavanja: Suzane Ritz i Dajane Jurinčić iz Savjetovališta Luka Ritz na temu “Pomoć u učenju”, Anje Marković “ Potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje” i Sandre Dubravčević “ Stilovi učenja i primjena kreativnih tehnika u radu s djecom”.

Jučerašnje predavanje pružilo je prostor za izmjenu ideja i iskustava među volonterima i psihologinjom T. Rončević. Za potrebe predavanja volonteri su uz pomoć koordinatorice volontera Subote za učenje, Sandre Dubravčević kompilirali pitanja vezana za njihov rad s djecom.

Program “Subota za učenje” se odvija posljednje dvije godine na prostoru grada Dubrovnika. Ove godine program se provodi unutar projekta Faktora V koji je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai provodi program uz partnerstvo Grada Dubrovnika, Centra za socijalnu skrb Dubrovnik, Udrugu Feniks i Savjetovališta Luka Ritz iz Zagreba. Program je prepoznat od strane dubrovačkih osnovnih škola.

Galerija slika
  • Click to view
  • Click to view
  • Click to view
  • Click to view

Najnovije vijesti