Vijesti iz volonterskog svijeta

volonturizam-logo-slogan-en.jpg

Održana javna prezentacija projekta „Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja“

  • 04.02.2017.

U srijedu 1. veljače 2017., predstavnica Udruge Bonsai, Anja Marković održala je javnu prezentaciju "Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja".

Zainteresiranima je predstavljen koncept volonturizma, u Hrvatskoj još nedovoljno prepoznat kao inovacija u turizmu koja kombinira turističko putovanje i volonterski angažman, povijest nastanka te  iskustva i primjere iz postojećih volonturističkih programa u svijetu.

Tijekom prezentacije  ukazano je  i na mogućnosti razvoja volonturističkih programa koji podrazumijevaju umreženost javnog, profitnog i neprofitnog sektora.

Sljedeća planirana aktivnost u sklopu ovog projekta  je trodnevni trening razvoja kvalitetnih volonturističkih programa koji će se održati u Dubrovniku 22.-24. veljače 2017., a namijenjen svim zainteresiranima neovisno dolaze li iz javnog, civilnog ili privatnog sektora.

Projekt “Otvorite granice za pustolovine i nove mogućnosti putovanja” se provodi u sklopu EU prekograničnog IPA komponenta II, programa za Hrvatsku i Crnu Goru 2012-2013., s ciljem jačanja suradnje između javnog, profitnog i neprofitnog sektora putem razvoja volonturizma kao inovativnog i prepoznatljivog turističkog proizvoda u zajedničkom turističkom prostoru hrvatsko-crnogorskog prekograničnog područja


Najnovije vijesti