Vijesti iz volonterskog svijeta

Feb 16

Održan drugi modul edukacije Menadžment volontera - Faktor V

  • 16.02.2016.

Drugi od trećeg modula edukacije Manadžment volontera održala se u petak i subotu (13. i 14. veljače) u prostorima Poslijediplomskog centra Dubrovnik.

Petnaest sudionika edukacije slušali su predavanje o potvrdi o stečenim kompetencijama te prošli faze iz drugog od ukupno tri modula ciklusa menadžmenta volontera koje uključuju: ...


Feb 09

CEV objavio natječaj za Europsku prijestolnicu volonterstva za 2018. godinu

  • 09.02.2016.

Europski Volonterski Centar (CEV - European Volunteer Centre) objavio je natječaj za Europsku prijestolnicu volonterstva za 2018. godinu.

Takvu titulu za 2016. godinu nosi London, a za 2018. se mogu prijaviti gradovi i općine koji potiču partnerstva s volonterskim centrima ...


Feb 01

Održan prvi dio edukacijskog ciklusa ,,Menadžment volontera'' u sklopu projekta Faktor V

  • 01.02.2016.

Volonterski centar Dubrovnik održao je u sklopu projekta Faktor V 29. i 30. siječnja 2016., prvi modul edukacije o Menadžmentu volontera u prostorima Poslijediplomskog središta Dubrovnik.

Cilj ovakve edukacije je razviti sposobnosti, znanja, vještine i stavove sudionika radionica kako bi uveli volonterske programe za mlade u svojim ...


Jan 25

Poziv za predavanje izvješća o organiziranom volontiranju u 2015. godini

  • 25.01.2016.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva sve ustanove, zaklade i fundacije, druge neprofitne pravne osobe, državna tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su tijekom 2015. godine bili organizatori volontiranja, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju putem nove web aplikacije.

Sukladno ...


Jan 14

Novosti iz projekta VOLCAR: Inovativni edukacijski paketi za volontere

  • 14.01.2016.

Europski Volonterski Centar, Udruga Bonsai i EDOS Fondacija kreiraju inovativan edukacijski paket za volontere

U protekla dva dana u prostorijama Evropskog volonterskog centra u Briselu održan je drugi dvodnevni partnerski sastanak u dvogodišnjeg projekta VOLCAR (Volunteer career guide).

Ovaj zajednički projekt EDOSa, CEVa, BONSAIa   ...