Vijesti iz volonterskog svijeta

Jan 25

Poziv za predavanje izvješća o organiziranom volontiranju u 2015. godini

  • 25.01.2016.

Ministarstvo socijalne politike i mladih poziva sve ustanove, zaklade i fundacije, druge neprofitne pravne osobe, državna tijela i jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje su tijekom 2015. godine bili organizatori volontiranja, da podnesu izvješće o organiziranom volontiranju putem nove web aplikacije.

Sukladno ...


Jan 14

Novosti iz projekta VOLCAR: Inovativni edukacijski paketi za volontere

  • 14.01.2016.

Europski Volonterski Centar, Udruga Bonsai i EDOS Fondacija kreiraju inovativan edukacijski paket za volontere

U protekla dva dana u prostorijama Evropskog volonterskog centra u Briselu održan je drugi dvodnevni partnerski sastanak u dvogodišnjeg projekta VOLCAR (Volunteer career guide).

Ovaj zajednički projekt EDOSa, CEVa, BONSAIa   ...


Dec 14

Nacionalna zaklada dodijelila godišnje volonterske nagrade "Otisak srca"

  • 14.12.2015.

Nacionalna zaklada danas je na svečanosti u Muzeju Mimara u Zagrebu dodijelila svoju godišnju volontersku nagradu"Otisak srca" za 9 volonterskih inicijativa osnovnih škola i 4 inovativna modela volontiranja u srednjim školama.

Nagrade su učenicima – volonterima i ravnateljima škola uručile ...


Dec 14

Jedno slobodno mjesto za volontera koji se želi uključiti u EVS projekt u Grčkoj

  • 14.12.2015.

"JOŠ JEDNO SLOBODNO MJESTO na EVS projektu u Grčkoj. Svu podršku i administraciju obavlja organizacija IKS kao sending organizacija u projektu. Na put se kreće u siječnju 2016.. Zainteresirani se mogu javiti na evs@udrugaiks.hr

Projekt Balkan Hot Spot već 7 godina provodi grčka organizacija iz ...


Dec 06

Održana proslava Međunarodnog dana volontera u Lazaretima

  • 06.12.2015.

U subotu, 5 prosinca s početkom u 19h u Lazeretima se održala svečana  proslava  Međunarodnog dana volontera na kojoj su podjeljene dvije  nagrade i brojna priznanja.

Vesna Pejović, volonterka godine 2014. uručila je priznanje koje dodjeljuju Udruge  i građani Grada Dubrovnika  kandidatkinji  Sandri Sambrailo  koju je Vijeće civilnog dru&scaron ...