Volonter za pisanje projekata u području razvoja volonterstva i civilnog društva Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai

Zadatak nije aktivan!

  • 24.02.2019.
1/meeting.jpg

Opis zadatka

Opis zadatka / e-volontiranje

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai traži na području cijele RH  asistenta za pisanje više projekata na lokalnoj, nacionalnoj  i međunarodnoj razini  (JLS,  JRS, nadležna ministarstva, Erasmus+, ALF, itd.).

Važnost zadatka

Volonter ulaganjem svojeg vremena i znanja doprinosi povećanju resursa za razvoj volonterstva u Dubrovniku ali i šire. Kako je volonterstvo glavni pokretač  djelovanja udruga, tako bi jačanjem infrastrukture volonterstva (primarna zadaća Volonterskog centar Dubrovnik) volonter vrlo konkretno povećao mogućnosti i prilike za povećanje opsega i kvalitete usluga udruga svih djelatnosti u Dubrovniku ali i šire. Uz to bi doprinjela i razvoju razmjene znanja sa međunarodnim partnerima i povećanju prilika lokalnih mladih ljudi za međunarodni volonterski angažman putem Europske Volonterske Službe.

 

Volonterski zadaci:

Pregled različitih natječaja te uvjeta za prijavu, pregled osnovnih elemenata projektnog  prijedloga te načina ocjenjivanja projekta, analiza potreba zajednice, definiranje i analiza ciljanih skupina, analiza relevantnosti projektne ideje, prilagođavanje projektne ideje raspisanom natječaju, razvoj projektnih ideja i priprema projektnog prijedloga, definiranje ciljeva, korisnika, rezultata i aktivnosti te evaluacije, usklađivanje projektnih aktivnosti s financijskim okvirom projekta i kapacitetima organizacije, kreiranje proračunske tablice (uključujući direktne i indirektne troškove te sufinanciranje iz drugih izvora).

Zadatak obuhvaća upoznavanje s radom i vrijednostima udruge, kontinuiranu komunikaciju s timom udruge, istraživanje potrebno za prijavu projekata na natječaj te mentorirano samostalno ili timsko pisanje projektnog prijedloga.

 

Poželjne karakteristike:

Dobro poznavanje rada na računalu

Organizacijske sposobnosti

Iskustvo u pisanju projekata

Sklonost timskom radu

 

Vrijeme rada: po potrebi, po dogovoru (1-2 sata tjedno, a u periodu neposredno pred prijavu na natječaj nešto intenzivnije), ovisno o aktivnostima  udruge.

Prednosti za volontera: dodatno razvijanje vještina i znanja potrebnih na tržištu rada poput projektnog razmišljanja, upoznavanje s radom udruge i temama kojima se bavi, širenje kruga poznanika, osjećaj postignuća kroz aktivno sudjelovanje u kreiranju projekata koji odgovaraju na potrebe u zajednici , potvrda o kompetencijama stečenim kroz volontiranje. Ukoliko se radi na projektu kojim se osigurava međunarodna razmjena mladih - moguć odlazak volontera na razmjenu, sudjelovanje u nacionalnim međunarodnim projektima. U slučaju razvoja trajnog interesa za razvoj volonterstva i civilnog društva - mogućnost zapošljavanja.

 

Kontakt: ured.vcd@gmail.com,  Mob: 091/9511009

Organizator
Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai
Mjesto rada
Hrvatska / e-volontiranje
Početak Završetak Rok za prijavu
24.02.2019. 31.12.2020. 01.06.2019.
Vrsta volontiranja
razvoj demokracije, zaštita ljudskih prava
Objavljeno Pregledano
24.02.2019. 740 puta
Galerija slika
  • Click to view
  • Click to view