Vijesti iz volonterskog svijeta

burza_dobrote.png

Znate li što je Burza dobrote i kako je koristiti?

  • 12.11.2015.

Online ponuda i potražnja volonterskog rada u Dubrovniku

Burza dobrote je online aplikacija kojoj je cilj olakšati komunikaciju između zainteresiranih strana u organizaciji volontiranja, povećati broj uspješno organiziranih volonterskih aktivnosti i povećati ukupan broj volontera na području grada Dubrovnika.

Cilj Burze dobrote je podignuti kvalitetu, povećati broj i opseg volonterskih aktivnosti, povećati broj registriranih aktivnih volontera, te podignuti svijest lokalne zajednice o važnosti i prednostima volonterstva.

Burza se sastoji od tri dijela, jedan za same volontere,  drugi za organizatore volontiranja i treći dio s vijestima za sve zainteresirane za zbivanja u volonterstvu.

Budući volonteri

Zainteresirane osobe mogu otvoriti osobni profil volontera u kojem će ispisati svoje podatke od imena i prezimena do raspoloživog vremena za volontiranje, motivacije, očekivanja i ostalih informacija.

Ispunjanjem profila ulazi se u volontersku bazu Volonterskog centra Dubrovnik.  Upisana osoba bude kontaktira od strane centra te se dogovori sastanak u kojem se volonteru objasne njegova volonterska prava te se daju informacije o volonterstvu općenito.

Volonter može aktivno koristiti Burzu dobrote, potražiti volonterski zadatak prema svom interesu, informirati se o volonterskim zbivanjima u Dubrovniku i šire.

Tu je i Facebook stranica Volonterskog centra Dubrovnik na kojoj se redovno objavljuju dostupni volonterski zadaci kao i ostale vijesti vezane za volontiranje.

Želite volontirati? Otvorite svoj osobni profil volontera OVDJE.

Organizatori volontiranja

Volonteri su snaga svake organizacije. Organizacije koje provode projekte za opće dobro, uključivanjem volontera u svoje aktivnosti povećavaju svoj doprinos zajednici.

Burza dobrote ono što svim organizatorima volontiranja može poslužiti kao jako efikasan alat u potrazi za novim volonterima.

Ispunjanjem profila za organizatore volontiranja, organizacija ima priliku oglasiti sve volonterske zadatke za koje su joj potrebni volonteri, a Volonterski centar Dubrovnik će se potruditi da zadaci budu promovirani.

Svaki dobro napisani volonterski zadatak je izvrsna prilika organizacije za privlačenje budućih volontera.  Organizatori naime mogu objaviti volonterskih zadataka koliko god je potrebno, no Volonterski centar ih prije svake objave detaljno provjeri i odobri ili vrati na doradu ukoliko nedostaje informacija koje bi volonteru bile od važnosti.

Treba vam volonter? Predstavite svoju organizaciju i svoje potrebe. Otvorite profil organizatora OVDJE.

Volonterske vijesti

Vijesti iz svijeta volonterstva dostupni su unutar aplikacije Burza dobrote.  Mogu se pronaći i informacije o volontiranju i volonterima općenito, zakonu o volonterstvu, etički kodeks volontiranja, pravilnik o radu s volonterima, ugovor o volontiranju te informacije o međunarodnom volontiranju.

Pratite volonterske vijesti OVDJE.

 

 

Galerija slika
  • Click to view
  • Click to view
  • Click to view
  • Click to view

Najnovije vijesti